A Red Top őszibarack nagy, sárga, kemény, bőlevű őszibarack, igen tetszetős vörös, piruló bőrrel.
Jellemző: öntermékeny, sárga hús
Tudományos név: Prunus persica ’Red Top’
Magyar név: Red Top őszibarack
Származás:
Amiért szeretjük: jó nagy gyümölcsei vannak, szép piros héja és bőlevű nyári őszibarackfajta
Virág: április; öntermékeny, rózsaszín
Termés: augusztus eleje; közepes vagy nagygyümölcsű
Leírás: húsa aranysárga, kemény és finoman szemcsés. A Red Top őszibarack egy késő nyári fajta, amely illatos leveleiről, rózsaszín virágairól, valamint az édes és fanyar íz egyensúlyáról ismert.
Felhasználás: frissen fogyasztható, de konzervként vagy fagyasztva is jól használható
Fényigény: napfény igényes
Ajánlott termőhely: laza szerkezetű, jó minőségű kerti talaj
Ültetési távolság: 4-4,5 m
Ellenállóképesség:
Gondozás: 1/ ültetés után tavasszal metszeni kell, majd évről évre az őszibaracknak megfelelő metszésre van szükség (https://www.youtube.com/watch?v=sJrwBDfCAgI&t=68s), 2/ évente az őszibarackokra jellemző tavaszi metszés elengedhetetlen a tartós és hosszútávú szürethez
Helye az erdőkertben: 2-3 zóna
Megjegyzés:
Fotó: NÉBIH