Tömör növekedés jellemzi igen sok levélszárral, de az igazi különlegessége a vékony héj és a szárak vörös színe. Feldolgozáskor is megmarad az intenzív vörös szín, ezért pedig különlegesen színes ételeket készíthetünk belőle. Íze rendkívül enyhe és igen finom, gyümölcsös jegyekkel.
Jellemző: piros szár, enyhe íz, robusztus
Tudományos név: Rheum rhabarbarum Springbarber® ’Redbarber ®’
Magyar név: Piros szárú rebarbara
Származás: Lubera fajta
Amiért szeretjük: nagyon finom, gyümölcsös ízű szárai vannak, hámozás nélkül is feldolgozhatjuk és igen sokat terem. Kettős hasznosítású, levelei a sötétvörös levélnyéleknek és a sötétzöld lombozatnak köszönhetően még késő nyáron is magas díszítőértékkel bírnak
Virág: zöldesfehértől a rózsaszínig, bogas fürtvirágzat hosszú, a levélrózsa fölé emelkedő virágszáron
Leírás: tömörebb növényeket képez, mint más piros húsú rebarbara fajták, gyors növekedés, széthajló, széles habitus jellemzi igen sok levélszárral. A feldolgozható levélnyelek közepesen hosszúak és közepesen vastagok - ideális feldolgozásra, kívül-belül sötétvörös, nagyon érzékeny bőr - a szárat nem kell hámozni. Íze rendkívül enyhe és igen finom, gyümölcsös jegyekkel
Szüret: április – június közepe/vége; nyáron is nő – de nem elég erős a betakarításhoz
Felhasználás: leves, szósz, saláta, lekvár, befőzés. ; hámozás nélkül feldolgozható, a szárak kívül belül sötétvörösek
Fényigény: napos vagy részleges fény
Ajánlott termőhely: jó vízháztartású és humusztartalmú talajt javaslunk számára
Ültetés: porhanyósra előkészített, megtrágyázott talaj
Ültetési távolság: 0,8 m
Ellenállóképesség: a viszonylag kompakt növekedésű növények rendkívül egészségesek
Gondozás: a virágot távolítsuk el, ne engedjük fölmagozni a növényt
Helye az erdőkertben: hatalmas levelei kiváló mulcsanyag
Megjegyzés: tőosztással szaporítható, de az otthon szaporított tövek védett fajtáról lévén szó kereskedelmi forgalomba nem hozható
Szállítási méret: 1,3-2 liter; 20-40 cm