Az egyik legellenállóbb, fehér húsú, kiváló, aromás, harmonikus ízű őszibarack fajta!
Származása: magyar fajta, a kamaraerdei törzsültetvényből magoncok közül emelték ki az 50-es években.
Érés / fogyasztási idő: augusztus eleje
Termékenyülés: öntermékeny, nagyon jól termékenyül
Termőképesség: rendszeresen, bőven terem
Leírás: fája erős növekedésű. Gyümölcse nagy méretű, alakja gömbölyű, héja erősen molyhos, sárgásfehér alapszínen, a felület nagy részére kiterjedő sötét rózsaszín fedőszín alakul ki. Fehérhúsú, magvaváló, kiváló, aromás, harmonikus ízű.
Felhasználás: azonnali fogyasztás, jól szállítható és tárolható, piacos, fagyasztás
Ajánlott termőtáj: országban mindenütt biztonsággal termeszthető
Ellenállóképesség: jó fagytűrő és alkalmazkodó képességgel rendelkezik. Tafrina ellen ha nem ils olyan intenzíven, védeni kell (https://www.csodakertesz.hu/blog/oszibarack-levelfodrosodas-tafrina)
kép forrása: NÉBIH