Jellemző: öntermékeny, sárga húsú, félig magvaváló
Tudományos név: Prunus persica ’Jerseyland’
Magyar név: ’Jerseyland’ őszibarack
Származás: J. H. Hale szabmegporzású magonca (J. H. Hale x (Slappey x Admiral Dewey). M. A. Blake állította elő, 194 óta van kereskedelmi forgalomban
Amiért szeretjük:
Virág: április; öntermékeny, rózsaszín,
Termés: július közepe, a Redhaven őszibarack előtt 3 nappal
Leírás: termése közepes vagy nagyméretű (150 g), megnyúlt alakú, aszimmetrikus, részaránytalan. Felülete közepesen molyhos, zöldes- illetve szalmasárga alapszínen 60-80%-ban élénkpiros fedőszínnel mosott. Húsa narancssárga színű, állománya közepesen kemény, illatos, kellemes, de nem jellegzetes ízzel. Nagy, gömbölyű magvú, félig magvaváló
Felhasználás: nyers fogyasztás, befőtt
Fényigény: napfény igényes
Ajánlott termőhely: laza szerkezetű, jó minőségű kerti talaj
Ültetési távolság: 4-4,5 m
Ellenállóképesség:
Gondozás: 1/ ültetés után tavasszal metszeni kell, majd évről évre az őszibaracknak megfelelő metszésre van szükség (https://www.youtube.com/watch?v=sJrwBDfCAgI&t=68s), 2/ évente az őszibarackokra jellemző tavaszi metszés elengedhetetlen a tartós és hosszútávú szürethez
Helye az erdőkertben: 2-3 zóna
Megjegyzés:
Fotó: NÉBIH