Csordultig bőlevű, késői érésű, sárga húsú, zamatos gyümölcsű őszibarack fajta
Jellemző: sárga húsú, magvaváló, önmeddő
Tudományos név: Prunus persica ’J. H. Hale’
Magyar név: J. H. Hale őszibarack
Hasonló név: Hale óriás barackja
Származás: John H. Hale gyümölcstermesztő véletlenül találta az Egyesült Államok Cunnecticut államában. Valószínűleg az Elberta magonca
Amiért szeretjük: igazán későn érő, bőlevű, nagyon finom, zamatos őszibarackfajta
Virág: önmeddő; jól termékenyül, ha más fajtákkal együtt történik a telepítése
Termés: szeptember második és harmadik harmada; szedése szeptember első napjaiban rendesen megkezdődik
Leírás: koronája közepesen erős növekedésű, széthajlásra hajlamos. Vesszői igen erős növekedésűek, sűrűn paraszemölcsösek. Gyümölcse nagy vagy igen nagy, kerekded, kissé megnyúlt alakú. Színe narancssárga, élénk vér-, majd sötétpkárminpirossal mosott és szakadozottan csíkozott. Húsa élénk sárga, teljesen magvaváló, a mag körül kárminpiros, csordultig bőlevű. Íze kellemes, a sárga húsú őszibarackokra jellemző zamattal.
Felhasználás: frissen kívánatos a fogyasztása; jól szállítható piacos őszibarackfajta
Fényigény: napos helyre javasoljuk ültetését
Ajánlott termőhely: különösebben nem igényes a termőhellyel szemben, de a tápanyagokkal jól ellátott talajt meghálálja
Ültetési távolság: 4,5-5 m
Ellenállóképesség: viszonylag egészséges őszibarackfajta
Gondozás: tavaszonta metszéséről gondoskodjunk