Jellemző: magvaváló, fehér húsú
Tudományos név: Prunus persica ’Incrocio Pieri’
Magyar név: ’Incrocio Pieri’ őszibarack
Származás: Pistoia (Olaszország), 1927-ben Pieri hozta létre az ’Elberta’ és a ’Santa Anna’ őszibarackfajták keresztezésével
Amiért szeretjük: igen tetszetős és nagy gyümölcsei ízletes, lédús, kemény húsúak
Virágzás: középidő; öntermékeny
Termés: augusztus közepe
Leírás: közepesen erős növekedésű fája van. Virágrügyei a vesszők közepén helyezkednek el. Termése közepesen nagy (120 g), szabályosan gömb alakú. Héja vastag, molyhos, sárgásfehér alapszínű, amin majdnem teljesen borít a bordó fedőszín, melyen jellegzetes fehér pöttyök figyelhetők meg. Húsa közepesen kemény, lédús, kellemes édes-savas aromával. Magvaváló őszibarack fajta.
Felhasználás: nyers fogyasztás, konyhai feldolgozás
Fényigény: napos helyet válasszunk neki
Ajánlott termőhely: kedveli a jobb minőségű, jó vízáteresztő, meleg fekvésű, meszes talajokat, de a szélsőségektől mentes talajokon Magyarország egész területén telepíthető
Ültetési távolság: 4,5-5 m
Ellenállóképesség: a tafrinás levélfodrosodástól már rügypattanástól védeni kell
Gondozás: a tavaszi termőre metszést leszámítva csak a talajtakarásra és a fiatal fák öntözésérő kell gondoskodnunk
Helye az erdőkertben: 2-3 zóna
Megjegyzés: GF677 alanyon