Kimondottan ízletes, maghozkötött (duránci), fehér húsú őszibarack fajta
Jellemző: maghoz kötött, fehérhúsú, biotermesztés
Tudományos név: Prunus persica ’Frederica’
Magyar név: Frederica gumibarack
Hasonló név: Catherina gumibarack
Származás: USA (1868.)
Amiért szeretjük: biotermesztésre alkalmas; a maghoz kötött barackok közül ritka a fehérhúsú, ugyanakkor bőlevű, igen ízletes őszibarack fajta
Virág: öntermékeny
Termés: július-augusztus, zöldesfehér (fehérhúsú)
Leírás: termése kis- vagy közepesen nagyméretű, gömb vagy kissé lapított alakú molyhos héjú, zöldessárga alapon bordópirossal mosott vagy enyhén csíkozott. Húsa zöldesfehér színű és bőlevű, ízletes. Rendszeresen és igen bőven terem
Felhasználás: befőtt, friss fogyasztás
Fényigény: napos helyet igényel
Ajánlott termőhely: meleg fekvésű, meszes talaj, de Magyarország egész területén telepíthető
Ültetési távolság: 4,5-5 m
Ellenállóképesség: kevéssé beteges
Gondozás: tavaszi metszés
Helye az erdőkertben: 2-3 zóna
Megjegyzés: