Júliusi érésével korainak számító, igen ízletes fajta. Nagyon édes-zamatos, leveses – őszibarack rajongóknak ajánlott!
Jellemző: sárga húsú, duránci, kiváló íz
Származás:J. H. Weinberger 1939-ben a Halehaven öntermékenyítésével állította elő Fort Valleyben (Georgia, USA)
Érés / fogyasztási idő: nyári, július közepe (Redhaven előtt 12-14 nappal)
Termékenyülés: öntermékeny, nagyon jól termékenyül
Termőképesség: rendszertelenül, bőven terem
Megporzás: minden őszibarack öntermékeny
Terméshozása nem egyenletes.
Leírása: közepes méretű gyümölcsének átlagos tömege 110 g. Alakja gömb, de időnként részaránytalan. Csíkozott, narancssárga alapon már az érés előtt két héttel kialakul a piros fedőszín, mely a felület 70-90%-át borítja. Héja nem annyira molyhos. Húsa kemény, lédús, nem magvaváló (duránci). Jól szállítható.
Felhasználás: azonnali fogyasztás, jól szállítható, piacos, fagyasztás, lekvár
Ajánlott termőtáj: Dunántúl
Ellenállóképesség: fagyérzékeny
Megjegyzés: érési idejében a legszebb gyümölcsöt adja, fogyasztási minősége is kiváló.
Szállítás: nagy méretű (20 liter) konténerben, nagyméretű fa